Talviuinnin SM-kisat Joensuussa 7.- 9.2.2020

26.8.2020

Vuoden 2020 kilpailut käytiin Joensuun Ilosaaressa 7.-9.2. Tähän Suomen suurimpaan talviuintikisaan osallistui lähes 900 uimaria eri puolilta Suomea, joista nuorin osanottaja oli 3 vuotias ja vanhin 94 vuotias. Kilpailujen parhaan seuran palkinnon voitti järjestäjäseura Joensuun Jääkarhut.  Espoonlahden Pulahduksen talviuimareita oli paikalla edustamassa kuusi uimaria. Tulokset löytyvät jutun loppupuolelta.

Ensimmäisenä kisapäivänä kylpi Ilosaari auringossa rapsakan pakkasen paukkuessa.

Ensimmäisenä kisapäivänä uitiin 50 metrin rintauinti. Keli muuttui iltaa kohden vaihtelevammaksi ja lopulta uimarit saivat suoriutua koitoksestaan sakeassa lumipyryssä.

Naisten erässä valmistaudutaan 5o metrin rintauintiin.

Lauantaiaamuna oli sää jo hieman seljennyt ja kilpailijat valmistautuivat 25 metrin rintauintiin. Paikan päällä rakennettiin myös lumiukkoja Suomen Ladun "Ulkona kuin lumiukko" -tapahtumassa. Lumiukkoja syntyi yli 60 ja tapahtumassa kävi paljon lapsiperheitä sekä muita kisavieraita.

Miesten erässä laskeudutaan lähtövalmiuteen hyiseen Pielisjokeen.

Sunnuntaina oli vuorossa 25 metrin vapaauinti sekä joukkueviestit.

Talviuinnin SM-kilpailujen 30-vuotisjuhlatapahtumassa Turussa 2019 julkistettiin SM-kisojen uusi logo. Tätä logoa käytetään jatkossa kaikissa SM-kilpailuissa. Logoon vaihdetaan päivämäärä ja paikkakunta kunkin vuoden ajankohdan ja paikan mukaan.

Talviuintiseura Espoolahden pulahduksen uimarit ylsivät seuraaviin tuloksiin:

Naiset 40-49 rintauinti 50m: 3. sija Carin Stenvall ajalla 52,96 (+8,32)

8. sija Mirka Törmänen 1:01.98 (+17.34)

Miehet 45-49 rintauinti 25m: 8. sija Tommi Lujanen 25.81 (+9.63)

Miehet 50-54 rintauinti 25m: 18. sija Pasi Törmänen 26.32 (+7.01)

Naiset 40-44 rintauinti 25: 8. sija Mirka Törmänen 27.36 (+7.07)

18. sija Riikka Ikonen 33.51 (+13.22)

Naiset 45-49 rintauinti 25m: 4. sija Carin Stenvall 24.37 (+4.71)

Naiset 55-59 rintauinti 25m: 27. sija Sanna Sarva 35.26 (+10.88)

Naiset 40-49 vapaauinti 25m: 4. sija Carin Stenvall 21.00 (+4.91)

Kaikki tulokset: Talviuinnin SM-kilpailut 2020 Joensuussa - Tulossivut (resultfellows.com)

Ensimmäisen kisapäivän mitalikolmikko. Espoonlahden Talviuimareiden Carin Stenvallille pronssia (kuvassa oikealla)